ضمن عرض سلام و ادب خدمت شما دانش آموزان عزیز براي اينكه با هم به آرامش برسيم چند تكنيك كاربردي راكه يقين دارم به ما كمك مي كند تا به خوبي امتحان دهيم را با هم تمرين مي كنيم :
( در قدم اول جلوي آينه بايست ، خوب خوب به خودت نگاه كن ، چي مي بيني ، بله خودت را ، با تمام زيبايي هاي خدا دادي كه پر از توانستن ، خواستن ، بر ديو ناتوان ضعف و نتوانستن غلبه كن ، بله عزيزم تو مي تواني تو مي تواني ، چون تو شايستگي توانستن را داري ، چون اگر نداشتي به اينجا نمي رسيدي ) حالا بيا با هم اين راهها را باهم برويم حاضري اگر حاضري شروع كنيم : 1- اگر نسبت به مطالعه درسی بی میل هستید، تسلیم بی میلی خود نشوید، 2- چرا که به مرور زمان به مطالعه و درس علاقه مند می شوید. 3- از همین حالا وقت خود را با برنامه امتحانی تنظیم کنید. و هر زمان روی بخشی از آن کار کنید، می بینید موفق شدن آنقدرها هم دور از دسترس نیست. 5- اگر در هنگام مطالعه شدت اضطراب مانع تمرکز حواستان می شود و شدت آن به اندازه ای است که مفهوم یک جمله را هم درک نمی کنید، خودتان را بیازمایید. 6- کتاب را بسته و جمله را تکرار کنید. 8- سپس کتاب را ببندید. این بار خواهید توانست مطلب فراگرفته را به خاطر بیاورید تمرین و جدیت شما نیرویی عظیم تر از نیروی اضطراب است. شروع هر کاری در ابتدا آن طور که باید خوشایند نیست، وقتی که پیشرفت کردم انگیزه بیشتری پیدا خواهم کرد. محیط اطراف را برای خود توصیف کنید و پس از استراحت، مجدداً به مطالعه بپردازید. 10- در ضمن یادتان باشد، فقط مطالعه کنید و این ترفند شما را از حواس پرتی و خیالبافی در حین مطالعه نجات خواهد داد. اضطراب، نوعی احساس فریب انگیز است که به شما القا می کند از پس هر کاری که قرار است انجام دهید، برنمی آیید. پس در شرایط اضطراب دست از تلاش و کوشش برندارید و به مطالعه دروس امتحانی مشغول شوید و اجازه ندهید اضطراب زمام شما را در دست بگیرد، اما اگر دیدید اضطراب امتحان دارید: غذای ساده صرف نموده و وسایل مورد نیاز را آماده نمایید و همیشه و خصوصاً در ایام امتحانات در حفظ سلامت خود کوشا باشید. متوجه باشید که اضطراب می تواند ایجاد نگرانی کند و کمی شما را برنجاند، ولی نمی تواند شما را از هدفتان باز دارد. از همدیگر سؤال نکنید سعی کنید با لباس مناسب و تغذیه کافی سرجلسه حاضر شوید. روی صندلی محل امتحان نشسته و چند نفس عمیق بکشید، عضلات بدن خود را رها کنید و اکسیژن را به تمام بدنتان برسانید و به نفسهایتان توجه کنید. ابتدا به سؤالهای آسانتر پاسخ دهید، سپس سؤالهای دیگر را بخوانید و پاسخ دهید. در تحویل برگه امتحانی به مراقبان عجله نکنید و یک بار آن را مرور کنید و اگر اتفاق خاصی در جلسه افتاد، به آن زیاد توجه نکنید، در ضمن از نشستن در کنار دانش آموزان متقلب که مزاحم شما هستند، خودداری کنی....
4-به جای اضطراب امتحان کتابتان را به چند بخش تقسیم کنید
7-دوباره کتاب را باز کنید و مطلب را با صدای بلند بخوانید،
این جمله را با خود بگویید و آن را تکرار کنید.
9-اگر در حین مطالعه نگرانید وحواستان پرت می شود، چند دقیقه استراحت به خود بدهید و حواستان را از رؤیاها و تخیلات به محیط اطراف خود جلب کنید .
توجه داشته باشید که یکی از عوامل مؤثر و جدی در اضطراب امتحان، انباشته شدن درسها برای شب امتحان است، به همین دلیل به شما تأکید می شود شب امتحان زمان یادگیری درس نیست، بلکه زمان مرور درس است.
راستي يادمان باشد كه :
اولاً، آن را بیان کنید
ثانیاً، آن را یک اختلال جزیی قلمداد کنید و به یاد داشته باشید که می توانید اضطراب امتحان را کنترل کنید.
شبهای امتحان استراحت کنید.
هیچ وقت به خود القا نکنید که اضطراب تمام هوش و حواسم را بهم می زند و از پس امتحان برنمی آیم.
آرامش روحی و روانی تأثیر زیادی در موفقیت شما دارد، بنابراین سعی کنید محیطآرام و به دور از تشنج و درگیری برای خود و خانواده و دوستان داشته باشید.
قبل از شروع امتحان سعی کنید
توجه داشته باشید شما توان ذهنی و هوش کافی برای پاسخ به سؤالها را دارید و می توانید از پس امتحانات خود برآیید
از بیان جملات منفی بپرهیزید، مانند: من حتماً قبول نمی شوم و به خودگویی مثبت بپردازید و بگویید، من در امتحان موفق خواهم شد.
انرژی خود را قبل از جلسه امتحان با بحثهای بی مورد درباره سؤالهای امتحانی از بین نبرید،
نظرات شما عزیزان: